Собственик на имот в квартал Младост: Не всички протести имат реално основание
Собственик на имот в квартал Младост: Не всички протести имат реално основание / БГНЕС
Собственик на имот в квартал "Младост": Не всички протести имат реално основание
91329
Собственик на имот в квартал "Младост": Не всички протести имат реално основание
  • Собственик на имот в квартал "Младост": Не всички протести имат реално основание

Детските площадки трябва да се изграждат върху общински имоти, а не върху частни земи. Това заяви пред Дарик Валентин Захариев, собственик на имот в столичния квартал „Младост", където от лятото се водят протести срещу застрояването на зелени площи. По думите му не всички празни пространства са собственост на общината. Захариев е на мнение, че протестиращите не си дават сметка, че земите, които защитават си имат собственици.

Пореден протест срещу строеж върху зелена площ в "Младост"

Заради първите протести срещу застрояването на зелени площи в „Младост" през лятото оставка подаде тогавашният кмет на района Цвета Авджиева. Няколко месеца по-късно начело на квартала застана едно от лицата на гражданското недоволство Десислава Иванчева.

Според Валентин Захариев, който има имот в квартала, не всички протести имат реално основание:

"Това са земи на Дървеница, Горубляне, Бистрица, Герман, Драгалевци, които са отнети насилствено и незаконно и не са платени. След закона за земеделските земи са върнати на собствениците там, където е възможно, защото където има блокове не сме обезщетени и няма как да бутнем блоковете. Но има парцели, на които може да се строи и са празни. Това, че те са празни, не значи, че са зелени площи. Аз също имам парцел и имам всички документи, плащам от 99-та година 700 лева на година, като си плащам и данък. Нищо не го правя, местото си стои просто така, боклучарник, има и незаконна постройка, но не мога да я бутна", посочи Захариев.

Спират спорния строеж в „Младост"

По отношение на избора на нов районен кмет, Валентин Захариев коментира:

"Кметицата казва зелени площи. Много хубаво, да. И аз съм за зелените площи и градинките. Защо си мислите, че ние, собствениците на земи, сме против това нещо? Но не може ли градинките да са за сметка на общинските имоти, защо трябва да е върху моето място? Не може човек, който не разбира нищо и има транспортна фирма, да ръководи община. Все едно аз да ръководя Manchester United", допълни той.

Валентин Захариев не изключва и нови предсрочни избори в столичния район „Младост".