СО обяви конкурс за сключване на договор с адвокатски кантори за процесуална защита
СО обяви конкурс за сключване на договор с адвокатски кантори за процесуална защита / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
СО обяви конкурс за сключване на договор с адвокатски кантори за процесуална защита
51638
СО обяви конкурс за сключване на договор с адвокатски кантори за процесуална защита
  • СО обяви конкурс за сключване на договор с адвокатски кантори за процесуална защита

Столичната община е обявила конкурс за сключване на рамков договор с адвокатски кантори за процесуална защита. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на питане на общинския съветник Георги Кадиев. Той изрази съмнения за начина, по който са избирани адвокатските кантори, които са работили досега с общината и заяви, че ще сезира Сметната палата за начина на избирането им.

След като беше свален запорът на акциите на общината в Централни хали, предстои да се преразгледа сделката с израелската фирма "Ащром". Предложението беше одобрено от СОС преди 2 години, като целта беше Общината да си върне градинката при Руската църква, но в замяна да даде 25-процентния си дял от Централни хали на фирмата.

В отговор на притесненията на Кадиев, Фандъкова обясни, че се водят 13 дела от шест външни кантори, но не може да коментира кой ги е предлагал, защото целта е била да се защитят интересите на Общината по дела с особено сериозни искове.

Йорданка Фандъкова беше категорична, че не е имало как да се провеждат конкурси за кантори в ден, в който са запорирани всичките общински сметки и трябва да се действа бързо.

В отговор Георги Кадиев заяви, че не оспорва резултата от делата или работата на фирмите, а начина, по който са били избрани. Според него част от тези 13 дела не са за процесуална зашита, но решението ще е на Сметната палата.