Ще бъде спазен срокът за кръстовището на две нива при Телевизионната кула
Ще бъде спазен срокът за кръстовището на две нива при Телевизионната кула / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кметът на София Йорданка Фандъкова в „Седмицата” – 06.10.2012
57275
Кметът на София Йорданка Фандъкова в „Седмицата” – 06.10.2012
  • Кметът на София Йорданка Фандъкова в „Седмицата” – 06.10.2012

Срокът за изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София ще бъде спазен, увери в „Седмицата" на Дарик кметът Йорданка Фандъкова. Движението в района е едно от най-натоварените в града, а днес започва и цялостната реконструкция на бул. „Драган Цанков" в участъка от бул. „Евлоги Георгиев" до Телевизионната кула.

„Включва цялостна подмяна на настилката с нови тротоари, ново осветление, също така и с отводняване, за да стане хубав булевард и в същото време разширение на участъка на бул. „Евлоги Георгиев" в частта при стадиона. Опасявам се и предварително моля за извинение, но от понеделник там ще бъде още по-натоварено, докато в рамките на месец бъде завършен изцяло този участък", каза Фандъкова.

Планира се догодина и кръстовището при Семинарията да стане на две нива. „Това е част от общата система, която сме предвидили. Тази седмица предстои да ни представят проекта за първи път, да го обсъдим, да го пуснем на съгласуване и обсъждане, за да може от следващата година да започне изграждането там. Също на бул. „България" и бул. „Гешов" имаме финансиране и планираме изграждането на кръстовище на две нива, защото пък там до края на годината трябва да приключи вече кръстовището на бул. „Гешов" и „Георги Софийски" и съответно ще се получи тапата при бул. „България", допълни кметът.