Акция във Факултета
Акция във Факултета / пресцентър, МВР
В хода на полицейска операция за престъпления, свързани с наркотици, проведена вчера в кв. „Факултета“, в момента на покупко-продажба на наркотично вещество са задържани общо 6-ма - петима мъже на възраст от 20 до 39 години и 36-годишна жена.

При личните обиски от мъжете са иззети мобилни телефони и пари. По-късно, след претърсване на лек автомобил, собственост на един от задържаните мъже, е иззета раница, съдържаща голямо количество зелена тревиста маса.
 

Спецакция във "Факултета"
пресцентър, МВР

Спецакция във "Факултета"
пресцентър, МВРПоследвали процесуално - следствени действия на адресите на двама от мъжете (30 и 39 г.) От имотите са иззети голям брой боеприпаси, боен пистолет и старинни монети. В една от претърсените къщи е задържана 36-годишната.

При допълнително проведените оперативно издирвателни действия е извършено претърсване на гараж в кв. „Овча купел“, стопанисван от 21-годишния. Там е открита зелена тревиста маса, синтетично вещество с неизвестно съдържание, 5 кашона цигари без бандерол и електронна везна. След експертиза е установено, че иззетото количество тревиста маса е синтетичен канабиноид – 2,670 кг. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Спецакция във "Факултета"
пресцентър, МВР

Спецакция във "Факултета"
пресцентър, МВР


Жената и двама от задържаните са разпитани като свидетели и освободени. На останалите трима  - на 21,30 и 39 г. ,е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Повдигнато  им е обвинение по чл. 354 от НК.