/ БГНЕС
Мястото за вечен покой е превърнато в ад. Това каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие “Гробищни паркове” Румен Димитров. Той представи състоянието и визията на Столичната община за развитието на гробищните паркове.

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към близките, които не са сред нас. Обръщаме се към обществото в следващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде ресурс, за да бъде почистено и облагородено пространството”, заяви още Димитров.

Това, което заварихме е липса на всякаква организация, в това число и липса на всякакви документи, които биха били организирали по-добре мястото, каза Димитров. Той обясни, че персонал и хора има, но структурно са подложени на наредби, които предвиждат 20 души, които да поддържат 2900 декара паркове. Ангажиментът на предприятието е да поддържа само алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките около тях, обясни още директорът. Според него с тези 20 души това е непосилно без обществото. Оттук нататък институциите и гражданите трябва да вървят ръка за ръка, призова Димитров. 

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели ангажимента да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро състояние. Призовавам гражданите да участват в усилията за връщане на гробищните паркове в нужното им състояние”, призова временно изпълняващият длъжността директор на ОП Гробищни паркове.

Общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев посочи, че не могат да кажат, че общинската фирма не работи, затова ще я сменим с частна. Първо трябвва да се направи проверка дали тя рабоги и ако тя няма капацитета и уменията, трябва да се търси друг изход. Ако общинското предприятие е проводникът на схемите, ще е още по-добре, защото само от нас ще зависи да се спре с подобен тип проблеми, заяви Бонев.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС/БТА