/ МВР
СДВР разкри две оранжерии и нарколаборатория, има задържани, съобщиха от полицията.

Криминалисти от сектор „Наркотици“ в СДВР предприели оперативни действия във връзка с информация за човек, занимаващ с отглеждане на марихуана. В хода на продължилото около месец разследване те първо установили точния адрес на една от домашните оранжерии – апартамент в кв. „Манастирски ливади“. Впоследствие разкрили и втората, намираща се в терен на държавна институция между селата Казичене и Лозен. Професионалните действия довели до разкриването и на трети адрес, където бил отглеждан канабис – апартамент в непосредствена близост до първото жилище в кв. „Манастирски ливади“.

В четвъртък криминалистите предприели действия по задържане на заподозрения, 32-годишният бил арестуван в полевата оранжерия. На място били установени 25 растения канабис с височина около 1.50 м, със съцветия. Последвали процесуално-следствени действия и в двата апартамента, при които на терасата на първия били открити саксии със засадени над 20 наркотични растения, както и кутия с около половин килограм суха листна маса - марихуана. Във второто жилище криминалистите се натъкнали на нарколаборатория с 45 растения със съцветия, високи над 1.50 м. Тя заемала холното помещение и била оборудвана с четири топлинни панела и голям брой тънки тръбни лед осветители. Иззети били и други доказателства във връзка с престъпната дейност на задържания (амфетамин и пари).  С полицейска заповед 32-годишният остава в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура.

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества криминалисти от РУ - Самоков предприели проверка на местен жител. В носената от него колетна пратка били установени седем пластмасови кутийки с общо 21 семена за канабис. Последвало и претърсване на адреса, обитаван от 32-годишния мъж. В стая на първия етаж полицейските служители попаднали на оборудвано помещение от палатков тип с изградена вентилационна и отоплителна инсталация. В оранжерията имало 20 саксии със засадени растения от рода на конопа в напреднал стадий на развитие и заформили се съцветия. Открити и иззети били и електронни везни, торове за листно подхранване, множество вакуумиращи пликчета и общо 1.050 кг суха тревиста маса, реагираща на канабис. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под надзора на прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня