/ iStock/Getty Images
Преговорите с протестиращите са безрезултатни, мъчим се да ги убедим, че е нередно, каза комисар Тодоров от Охранителна полиция
Отново не повече от петдесетина протестиращи са нощували на палатка в центъра на София през изминалата нощ, която приключила с ареста на пияна жена пред Президенството, обобщиха от СДВР.

Жената е задържана заради неподчинение на полицейско разпореждане и защото е проявила ербална агресия към намиращите се в палатковия лагер на булевард "Цар Освободител" поради несъвпадение в мненията. Тя е била във видимо нетрезво състояние, заяви каза комисар Тони Тодоров, зам.-началник на "Охранителна полиция" към СДВР.

"Вчера за поредна вечер се проведоха протести и шествия в столицата, за които пак ще повторя, че не е постъпило уведомление за провеждането им в Столична община. Казано с други думи, гражданското неподчинение продължава", коменттира комисар Тодоров.

На Орлов мост са нощували 25-30 души, 20 души били на Ректората, а 6 души - на палатки пред Министерския съвет.

"Снощи имаше вербална агресия от протестиращите към една медия, тогава се наложи да се намесим и екипът беше изведен на безопасно разстояние.", съобщиха от СДВР.

Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред.

„Имаме принципна позиция и постоянно разговаряме с тези хора, които затварят кръстовища в столицата. Мъчим се да ги убедим в това, че е нередно да се блокират кръстовищата. За момента няма резултат", каза още Тодоров.