През декември 2019 г.  в незаконна постройка в "Овча купел", където се бяха самонастанили няколко ромски семейства,  често замърсяваха района и палеха гуми. Тогава от общината обещаха да премахнат сградата. 10 месеца по-късно постройките стоят непокътнати, а обитателите им дори са повече. Това предизвиква недоволството на хората в квартала, предаде NOVA.

„Тук е построен цял жилищен комплекс. Живеят повече от 70 души. Те са роднини и наследници на този имот, идват от цяла България”, казват от инициативния комитет.

Масови мелета в Троян и Пловдив (ВИДЕО)

Жители на квартала добавят, че гуми се горят постоянно, пукат се гуми на коли  и т.н. „Пред автомобилите на хората, които участваха в предишните репортажи бяха поставени пирони. Това е причината те да не са тук днес”, казват жителите.

„Още миналия път изразих съмнение относно това модерно строителство и неговата законност. Процедурата бе започната, но не ни бяха предоставени никакви документи. Надлежната строителна документация не бе открита”. Това обясни зам.-кметът на „Овча купел” Георги Чичков.

След спецакция: Задържаха 24 души във видинския ромски кв. „Нов път“ (СНИМКИ)


Той добави, че са изготвени актове за премахване на незаконните постройки. Цялата документация била изпратена до главния архитект на София. Решението за премахване на сградите било негово.
NOVA