Роми нападнаха служители на църква в София
Роми нападнаха служители на църква в София / снимка: Dariknews, архив

Скандал между роми и служители от църквата "Св. Мина" в София се разигра в неделя и приключи с намесата на полиция, съобщава "24 часа".

В Божия храм на столичния кв. "Модерно предградие" имало служба. Изведнъж се чул трясък на ламарини от коли в малката уличка до църквата. Оказало се, че при опит да паркира жена от ромски произход е ударила автомобил на служител в църквата.

Пияни роми катастрофираха тежко, скачаха да бият лекари (СНИМКИ)

Мъжът работел там като градинар, но давал смени и като охранител на друг обект. Затова носел със себе си газов пистолет. Когато излязъл и видял, че колата му е потрошена от опиталата се да паркира, той извадил и показал оръжието си, съобщава медията, като се позовава на присъствали на инцидента.

Бургаски командос спасил майка и дете, нападнати от роми

Тогава ромката се разкрещяла. Заплашила, че ще извика подкрепление. В колата ѝ имало малко дете. Само след минути на мястото дошли още роми, които заплашвали да извикат още от своите и да стане страшно.

Намесили се и други хора от квартала, включително и свещеници. Страстите се успокоили, когато пристигнала полиция. Участниците били отведени в районното управление.

Погром във френски град от гневни роми (ВИДЕО)

Оказало се, че ромката зад волана нямала книжка, но не се притеснявала да вози детето си. Жители на квартала разказали, че църквата и домовете им много пъти са ставали обект на набези от ромите, но за пръв път демонстрират сила пред Божия храм с желание за саморазправа.