Ремонтът на столичния бул. „Драган Цанков“ ще спести време и вредни емисии
Ремонтът на столичния бул. „Драган Цанков“ ще спести време и вредни емисии / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Около пет пъти ще се намали времето за преминаване по булевард "Драган Цанков", след като той бъде пуснат в експлоатация, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на оглед на ремонтните дейности по булеварда.

В момента преминаването оттам в пикови часове отнема много време и по-този начин се отделят повече вредни емисии от автомобилите.

Кръстовището при Телевизионната кула ще бъде изградено на две нива, като се очаква това значително да подобри екологичния фон на района.

Ефектът от ремонтираното кръстовище ще се усети както по намаления трефик, така и по чистия въздух, обясни кметът на столицата.

Разчетите са показали, че вредните емисии намаляват с 15-20 процента, посочи тя. Така освен че ще си спестим нервите по новото безконфликтно кръстовище, вредните газове, отделяни от автомобилите, ще намалеят.

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов заяви, че очаква драстично да се намали времето за преминаване по булеварда. В момента замерванията показват между 8 и 10 минути престои на кръстовището в пиковите часове, а след пускането в експлоатация на съоръжението на практика максималното време за преминаване е до две минути.

Очаква се кръстовището да бъде пуснато в експлоатация в края на ноември.

 

Ремонтът на столичния бул Драган Цанков ще спести време и вредни емисии
netinfo