Ремонтират над 28 км тротоари в столицата
Ремонтират над 28 км тротоари в столицата / снимка: БГНЕС
Ремонтират над 28 км тротоари в столицата
73070
Ремонтират над 28 км тротоари в столицата
  • Ремонтират над 28 км тротоари в столицата

Над 28 километра тротоари ще бъдат основно ремонтирани или изградени в столицата в рамките на тази година. Това заяви пред журналисти столичният заместник-кмет по транспорта Любомир Христов. В по-голямата си част те ще са в районите около новостроящите се трасета на метрото и по програма на Столичната община, която е насочена към ремонт на съществуващи тротоари, както и по всички инфраструктурни проекти на общината.

Освен тротоарите, над 40 вътрешноквартални, малки улички ще бъдат ремонтирани, обясни Христов.

"С изпълнение на програмата за ремонт на големите булеварди имаме възможността и това е което се случва вече през тази година предстои да бъдат ремонтирани над 40 вътрешноквартални улички, тоест поетапно навлизаме във вътрешнокварталните улици, включително с ремонт на тротоари в различните зони на града, в кварталите, междублокови пространства и, разбира се, и основните пешеходни зони и големите булеварди", каза Христов. В пешеходни зони тази година ще бъдат инвестирани около 6 млн. лв.

Заместник-кметът провери изпълнението на основния ремонт на бул. "Никола Мушанов". Той отчете, че са готови пътните платна, положена е маркировката, подменени са бордюрите. Вече се изпълняват дейностите по ремонт на тротоарите по протежението на булеварда, а след това ще бъде обозначено трасе за велосипедисти. Общата стойност на проекта е близо 2 млн. лв.

Ремонтът на бул. Никола Мушанов трябва да приключи до две седмици, след което трябва да бъде започнат ремонтът на бул. "Овча Купел".