Пътните ремонти във Владая продължават до края на септември
Пътните ремонти във Владая продължават до края на септември / снимкa: Sofia Photo Agency

Очаква се днес движението в района на "Владая" отново да бъде натоварено, каза пред журналисти началникът на КАТ-София Ваньо Стоевски. Той провери работата на служителите на пътната полиция, разположени в района, където се извършват ремонти по пътя за Перник.

Стоевски отбеляза, че товарните автомобили са отклонявани през Дупница и Самоков, а леките автомобили могат да ползват маршрут през Мало Бучино или Бистрица. При катастрофи екипите на КАТ ще отстраняват максимално бързо засегнатите автомобили от платното за движение.

След приключването на ремонта в едната лента започва подмяна на настилката в другото платно, а след това и по други участъци в района около "Владая", каза Стоевски. Той добави, че според предварителния план окончателно ремонтните трябва да приключат до края на септември. Той призова шофьорите да бъдат толерантни към служителите на КАТ, да не им отправят неприлични жестове и обръщения, каквито случаи е имало.

До 20 дни ще продължи ремонтът на пътя Перник - София през Големо Бучино. Това съобщи кметът на Перник Росица Янакиева. Ремонтът се прави от НАПИ, за да поеме трафика от столицата, докато трае ремонтът през прохода „Владая".

Пътят е общински, но общината няма средства да го ремонтира, посочи Янакиева. По думите й настилката е в много лошо състояние. Заради временната организация на движението е преустановен ремонтът на вътрешноградската магистрала в Перник.