Пътищата в Пернишко са проходими
Пътищата в Пернишко са проходими / снимка: DarikNews.bg, архив

Републиканските пътища в Пернишко са почистени и проходими, съобщи директорът на Областно пътно управление Румен Сачански. От 4.30 ч. досега 36 машини се грижат за добрата проходимост на автомагистралите „Люлин” и „Струма”, шосетата за Кюстендил и Брезник.

Проблемен е районът на село Мещица на пътя Перник - Брезник, където има заледен участък  и шосето не е добре почистено, алармираха от „Пътнически превози”. По данни на шофьори от превозваческата фирма труднодостъпни са селата Зидарци, Бегуновци, Секирна и Мещица, затова автобусите по тези маршрути се движат със закъснение.

Снежната покривка в Пернишко е от 8 до 15 см. Засега  няма да се спира движението на товарните автомобили на територията на региона.

164 снегопочистващи машини работят към момента в София. Във всички райони се извършват обработки със смеси срещу заледяване. Първите обработки са започнали в 4.00 ч .и към 6.00 ч. - втори обработки, съобщават от Столичната община.

Обработват се улиците, по които се движи масовият градски транспорт, както опасни и стръмни участъци. Започна почистването към подлезите и тротоарите към спирките на градския транспорт. Градският транспорт навсякъде в столицата се движи нормално.