Пуснаха част от южната дъга на околвръстното на София
Пуснаха част от южната дъга на околвръстното на София / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Пуснаха част от южната дъга на околвръстното на София
44722
Пуснаха част от южната дъга на околвръстното на София
  • Пуснаха част от южната дъга на околвръстното на София

Отваря се за движение пътен възел „Младост" и част от реконструираното и разширено трасе на Софийски околовръстен път - Южна дъга. До края на юли догодина трябва да бъдат приключени всички ремонтни дейности в района. Изпълнителите от консорциум „Главболгарстрой - Южна дъга" се ангажираха с 10 години гаранция на
новоизградения пътен участък. Той поема автомобилния трафик на София и трафика от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави.

Още тази вечер да се провери видимостта на новия път, разпореди премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването. Той нареди на кмета да мине заедно с представители на КАТ и АПИ, за да се провери на тъмно дали знаците са осветени и добре поставени. „Осем часа, щом стане тъмно, минавате лично и в двете посоки и проверявате", каза премиерът на Йорданка Фандъкова.

26 млн. лв. са платени за отчуждаване на продължението на магистрала "Хемус" от гара Яна към Северната дъга на Околовръстния път, което ще започне да се строи на 26 септември. „Ако не бяхме преправили проекта по този начин - 100 млн. лв. Спестили сме 79 млн. лв. с това решение, като минахме с естакада и двата локала отдолу", обясни министър-председателят.