Представители на ръководството и актива на ПП АБВ, както и граждани, се събраха на протест пред руското посолство в София, за да кажат на изгонените от България представители на дипломатическата мисия на Руската Федерация у нас, че не са сами. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Георги Димитров

Събралите се хора носят плакати с надписи: "България и Русия - вечна дружба", "Русия не е заплаха за България", "България и Русия - завинаги заедно".

Георги Димитров

В района има засилено полицейско присъствие.

Георги Димитров


"Във всички случаи на този етап трябва да се постигне разбирателство двете ноти на България и на Русия да не бъдат довеждани до крайната си фаза, за да има време за диалог, който да доведе до разумно решение". Това заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков, след среща с посланика и пълномощния министър на Руската федерация в София Н. Пр. Елеонора Митрофанова и Филип Воскресенски. Петков изрази надежда, че на днешната среща в Министерството на външните работи да се постигне балансирано решение – разговор, диалог, гарантиране на националната сигурност и на България, и на Русия и решение, което да дава перспективи, а не такова, което да спре отношенията между нашите държави. 

Георги Димитров


Припомняме, че България изгони 70 руски дипломати.

Георги Димитров


"Нашите служби са идентифицирали хора, които до голяма степен са свързани с техните служби и са работили срещу интересите на нашата родина. Голяма част от тях са работили за чужди служби, били са на различни позиции и дипломатическата им роля е била прикритие. Това са дипломати към Руското посолство с различни официални роли. Извършвали са несвойствени дейности за тези дипломатически позиции. Затова поздравявам българските служби и Министерство на външните работи, че институционално са си свършили работата. И искам да кажа, че всички които работят срещу интересите на България, ще бъдат призовани да си отиват обратно в страната, откъдето са дошли", каза премиерът в оставка Кирил Петков. 

Георги Димитров

Георги Димитров

Георги Димитров

Георги Димитров