Променят движението заради строеж на кръстовище на бул. „П. Яворов”
Променят движението заради строеж на кръстовище на бул. „П. Яворов” / снимка: БГНЕС, архив

Във връзка с изграждането на кръстовище бул. „Пейо Яворов” - ул. „Стоян Михайловски” се променя организацията на движение, съобщиха от Столична община.

До 24.00 ч. на 30 май 2014 г. се забранява влизането на превозни средства, както следва: по източното пътно платно на ул. „Стоян Михайловски” между бул. „Пейо Яворов” и ул. „Никола Габровски”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно в участъка на строителството; по западното пътно платно на ул. „Стоян Михайловски” между бул. „Пейо Яворов” и пл. „Велчова завера”.

Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно в участъка на строителството; по северното пътно платно на бул. „Пейо Яворов” между ул. „Златовръх” и входа на транспортния тунел в посока Телевизионна кула. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно в участъка на строителство.

Променят се маршрутите на:

автобусна линия №67 - от кв. „Симеоново” по маршрута си и се скъсява до кръговото на бул. „Пейо Яворов” и бул. „Драган Цанков”. Автобусна линия 88 - без промяна в действащия маршрут - от жк „Дружба-2” по маршрута си до кръстовището на бул. „Пейо Яворов” и ул. „Стоян Михайловски”, направо до семинарията, наляво по бул. „Джеймс Баучър”, наляво по бул. „Черни връх”, наляво по ул. „Сребърна” до Зоопарк София - двупосочно.

автобусна линия 98 - от с. Железница по маршрута си до кръстовището на бул. „Св. Наум” с бул. „Джеймс Баучър”, наляво по бул. „Св. Наум”, наляво по бул. „Черни връх” и по маршрута - двупосочно. Разкрива се временна автобусна спирка по маршрута на линия 98 на бул. „Черни връх” след бул. „Арсеналски” в посока „Хладилника” (хотел „Хемус”).

Запазва се местоположението на временна спирка по маршрута на автобусни линии 88 - временна автобусна спирка пл. „Велчова завера”, след пешеходната пътека на пл. „Велчова завера” от страната на трамвайното трасе в посока зоопарк София; маршрута на линия 88, остава закрита спирка „ул. Стоян Михайловски”, намираща се на ул. „Стоян Михайловски” след кръстовището с бул. „Пейо Яворов” в посока жк „Дружба-2”.

Променя се местоположението на спирки по маршрута на автобусни линии 120; спирка „ул. Стоян Михайловски” се измества в северното платно на бул. „Никола Вапцаров”, на 400 м след кръстовището с ул. „Стоян Михайловски” за автобусна линия № 120 в посока Зоопарк София (в района след новоизградения пешеходен подлез).