Променят движението заради реконструкция на бул. „Пейо Яворов”
Променят движението заради реконструкция на бул. „Пейо Яворов” / снимка: БГНЕС, архив

Във връзка с изграждането на кръстовището на булевард „Пейо Яворов” и улица „Стоян Михайловски” се въвежда нова организация на движението, съобщиха от Столична община.

От 8 януари до 1 март 2014 г. се предвиждат следните промени в движението във връзка със следващия етап от изграждането на кръстовището на две нива при Духовната семинария и одобрените проекти се променят маршрутите на автобусни линии с номера 67 и 88.

Автобусна линия 67 ще се движи от кв. „Симеоново” по маршрута си и ще стига само до кръговото на бул. „Пейо Яворов” и бул. „Драган Цанков”, откъдето ще се връща обратно по маршрута си.

Автобусна линия 88 ще се движи от жк „Дружба-2” по маршрута си до кръстовището на бул. „Пейо Яворов” и ул. „Стоян Михайловски”, направо до Семинарията, наляво по бул. „Джеймс Баучер”, наляво по бул. „Черни връх”, наляво по ул. „Сребърна” до „Зоопарк София” - двупосочно по маршрута. Маршрутът на трамвайна линия 18 остава скъсен до пл. „Журналист”.

Разкрива се временна автобусна спирка на площад „Велчова завера” по маршрута на автобусна линия 88 след пешеходната пътека на пл. „Велчова завера” от страната на трамвайното трасе в посока „Зоопарк София”. Изместват се спирките по маршрутите на автобусни линии №№ 88 и 120, като спирка „ул. Стоян Михайловски” на бул. „Никола Вапцаров” преди ул. „Стоян Михайловски” за автобусна линия 120 в посока жк „Левски Г” се закрива.

Автобусите ще спират на временни спирки както следва: автобусна линия 88 - на ул. „Стоян Михайловски” на 50 м след кръстовището с бул. „Пейо Яворов” в посока жк „Дружба-2”; автобусна линия 120 - на бул. „П. Яворов” след кръстовището с ул. „Стоян Михайловски”. Спирка „Ул. Стоян Михайловски” на бул. „Никола Вапцаров” след ул. „Стоян Михайловски” за автобусни линии 98 и 120 в посока съответно зоопарка и с. „Железница” се измества 100 м  напред. Автобусите от линия 88 ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по временния маршрут.