Променят движението заради парада на армията
Променят движението заради парада на армията / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Столична община въвежда промяна в движението във връзка с подготовката и провеждането на мероприятията в София по повод тържественото честване на Деня на храбростта и празника на българската армия 6 май.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по южното локално пътно платно на Околовръстен път между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей.

От 7.30 до 12.30 ч. по ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „В. Левски” и да се закрият базарите за художествени изделия; ул. „11-ти август” между бул. „Кн. Ал. Дондуков” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „Московска” между бул. „В. Левски” и ул. „Кн. Александър I”; бул. „Цар Освободител” между бул. „В. Левски” и пл. „Независимост”; ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и пл. „Народно събрание”; ул. „Аксаков” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „Дякон Игнатий”; ул. „Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”; ул. „Кн. Александър І” между ул. „Ген. Гурко” и пл. „Кн. Александър І”.

От 7.00 до 13.00 ч. на площад „Николай Гяуров”, северната част на площад „Св. Ал. Невски”, ул. „Московска” между бул. „В. Левски” и бариерата на Британското посолство; всички паркинги на пл. „Кн. Александър І”; паркинга на пл. „Атанас Буров”; паркинга на ул. „Кн. Александър І” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Московска”; ул. „Съборна” между ул. „Кн. Александър I” и ул. „Леге”.

От 11.00 до 15.00 ч. по ул. „Милин камък” между бул. „Джеймс Баучер” и бул. „Свети Наум”.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на местата на официалните церемонии, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за горепосочените време и места, както и ще осигурява изнасянето на блоковете от 8.55 ч. по следния маршрут: от пл. „Св. Ал. Невски” по ул. „Г.С. Раковски”, бул. „Кн. Ал. Дондуков” до пл. „Княз Александър І”, като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност” ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

Полицията ще осигури дефилирането на знамената реликви и бойните от 9.25 до 9.45 ч. от паметника на Незнайния воин по ул. „Г.С. Раковски”, бул. „Кн. Ал. Дондуков” до пл. „Кн. Александър І” като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност” ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

СДВР ще осигури престрояването на участниците във военния парад за преминаване в тържествен марш, като се спре временно движението по ул. „Г.С. Раковски” от 10.15 ч. „Център за градска мобилност” ще закрие паркинги „синя зона” и „служебен абонамент” за горепосочените време и места.