/ iStock/Getty Images
От 1 юни Центърът за градска мобилност в София променя маршрутните разписания на някои автобуси в столичния квартал „Люлин“ и в Банкя, с цел подобряване на транспортното обслужване, съобщиха от Столичната община.

Автобусната линия № 42 ще тръгва от обръщалото в ж.к. „Люлин 8“, след това ще продължава по действащия маршрут до центъра на град Банкя, през ул. „Александър Стамболийски", ул. „Никола Й. Вапцаров“ до крайна/начална спирка.

Ще бъде разкрита нова двупосочна спирка в Банкя на ул. „Александър Стамболийски" след централното кръгово кръстовище (ул. „Стефан Стамболов“ - ул. „Цар Освободител" - ул. „Александър Стамболийски") в посока кв. „Михайлово".

Автобусната линия № 47 ще се движи от метростанция „Сливница“, по бул. „Сливница“, „Банско шосе“ и ул.„Стефан Стамболов", през центъра Банкя до кв. „Градоман“.

Автобус № 49 ще се движи от метростанция „Сливница“, по бул. „Сливница“, „Банско шосе“ и ул.„Стефан Стамболов", през центъра Банкя до кв. „Вердикал" и кв. „Клисура“.

Автобусна линия № 44 Б ще се обедини с линия № 44 под номер 44 и ще преминава двупосочно през улица „Варна".

Преустановява се експлоатацията на линия № 48.

Автобусите от линии с номера 42, 44, 47, 49 и 81 ще спират на всички съществуващи спирки по удължените участъци от маршрутите им.

Автобусна линия № 81 ще спира на съществуваща спирка с код 0207. Спирките, обслужващи двупосочно автобусите с номера 47 и 49, в общия им участък на движение между спирка „Гара Иваняне" и спирка „кв. Република" придобиват статут „По желание“.

От Столичната община информират, че предварително закупените превозни документи за пътуване с автобусна линия № 48 ще важат за автобусни линии с номера 42, 47 и 49, а билетът за автобусна линия № 44Б ще важи за автобусни линии с номера 44, 77, 49 и 81.

От 6 юни Центърът за градска мобилност променя маршрутните разписания на автобусна линия № 81: удължава се маршрутът на линията от жп гара „Обеля" по ул. „Ефрем Чучков" през жп прелез „Обеля“, по ул. „Обелско шосе", ул. „Ефрем Карамфилов", по ул. „Веселин Ханчев", ул. „Георги Караславов", ул. „Ефрем Карамфилов", ул. „Обелско шосе", ул. „Ефрем Чучков", жп гара „Обеля" и по маршрута си до кв. „Иваняне", двупосочно.
БТА