8000 тона павета са изчезнали в София. Сигнал за това подаде в прокуратурата общинският съветник Иво Божков. Според него паветата са изчезнали за десет години, съобщава NOVA.
 
Сметките на Иво Божков и гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт показват, че след ремонта на столични улици липсват 8000 тона гранитни павета. Попитали за тях общината преди повече от година.

Разследват Евгени Крусев за длъжностно престъпление по Закона за обществените поръчки
 
"Получихме и формация от Крусев за периода от 2008 до 2017 година колко са били ремонтирани и на колко е бил премахнат паважът и това е количество от 15000 тона", каза Веселин Кирев.
 
"Паветата трябва да се съхраняват в складовете на Столична община. Нека да припомним, че тези павета са култура и историческо наследство, както жълтите павета, така и гранитните павета, ограбването им е чиста проба кражба", заяви Иво Божков.

Евгени Крусев подаде оставка заради обвинение за ремонта на „Графа“
 
Според подалите сигнала, ако наистина паветата са потънали някъде, щетите за общината и софиянци са огромни.
 
"Публична трайна е, че може да си купим павета и в сайтовете за продажба, говори се, че се продават и в чужбина. Всички тези неща трябва да бъдат установени нагледно от органите на реда", добави Божков.
nova.bg