/ iStock/Getty Images
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 47-годишен мъж за извършена кражба в условията на опасен рецидив.

На неустановена до момента дата в периода от 04.06.2021 г. до 20.07.2021 г. от жилище, находящо се на ул. „Солунска“ в София, обвиняемият отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 600 лева, бижута, три мобилни телефона и флаш памет - всичко на обща стойност 906,50 лева, от владението на жена без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив, тъй като мъжът е осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода”.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването е установено, че мъжът е ходил в дома на жената, за да се грижи за бившия й съпруг, който бил обездвижен. Жената е подала сигнал за престъплението и след събиране на достатъчно доказателства за виновността на мъжа, той е задържан.

Обвиняемият е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.