Проф. Стийв Ханке с лекция за финансовата ситуация в България по време на Български икономически форум
Проф. Стийв Ханке с лекция за финансовата ситуация в България по време на Български икономически форум / netinfo

Проф. Стийв Ханке ще изнесе лекция по време на Български икономически форум на 3 декември 2014 година в София хотел Балкан (бивш Шератон).

Световноизвестният икономист, смятан за един от бащите на Валутния борд в България, пристига у нас по покана на Сдружение „Български икономически форум". Седемнадесет години след обнародването на Закона за БНБ през 1997 г., с който беше поставено началото на Валутния борд у нас, професор Ханке отново ще говори за финансовата стабилност в България. Лекцията, която той ще изнесе е озаглавена „Актуални въпроси на световната финансова среда. Финансовата ситуация в България - поглед отвън". Вече започна регистрацията за лекцията на проф. Ханке, която до 31.10.2014 е на промоционална цена.

Финансовата ситуация в България ще бъде един от акцентите в тазгодишното издание на Български икономически форум, който ще се проведе на 3 и 4 декември 2014. За участие в събитието са поканени високопоставени представители на международни финансови институции и организации (Европейска комисия, ЕБВР, Световна банка, ЕЦБ, Международен финансов институт, Европейски парламент); водещи икономисти и финансови експерти от България; представители на държавните институции. Сред българските финансисти има и такива, които са участвали в създаването на Валутния борд в България.

Български икономически форум'2014 ще има три успоредно провеждащи се части. Освен Финансовата ситуация в България, дискусии ще има на тема Бюджетната рамка на Европейските програми през следващия програмен период и Насърчаване на външната търговия на България като фактор за икономически просперитет.

Информация за лекцията на проф. Стив Ханке, както и за програмата на Български икономически форум можете да намерите на www.biforum.org или като се обадите на тел. 02/951 57 5902/951 57 59