Представят инвестиционната програма на „Софийска вода”
Представят инвестиционната програма на „Софийска вода” / netinfo

Инвестиционната програма на „Софийска вода” АД ще бъде представена на пресконференция на 18 февруари от 10.00 часа в пресклуба на БТА, съобщиха от дружеството. В представянето ще участват Иван Иванов, главен секретар на дружеството, инж. Добромир Симидчиев, директор „Капиталови дейности”, Мария Дойчинова, Директор „Комуникации”.

 

Бизнес планът на „Софийска вода” за периода 2009-2013 г. предвижда инвестиции в размер на над 240 милиона лева, които ще бъдат разпределени по около 50 милиона за всяка година. Инвестиционната програма на компанията е баланс между очакванията на клиентите, проекти за повишаване на ефективността, изискванията на Столична община и ДКЕВР и съществуващата нормативна уредба.

 

През 2008 г. дружеството е инвестирало 25,4 милиона лева в столицата. Двойно повече са планираните инвестиции за 2009 г. 19 млн. лева от тях ще бъдат отделени за водоснабдяване и пречистване на питейни води, 14 млн. лева - за изграждане на канализация, над 10 млн. лева - за пречистване на отпадъчни води и близо 5 млн. лева за подобряване обслужването на клиентите и други дейности.