Във всички общински лечебни заведения да бъде въведено изискване за носене на маска - както от работещите там медици, така и от пациентите. Писмо с такава настоятелна препоръка изпратих до управителите и директорите на общинските диагностично-консултативни центрове, многопрофилни и специализирани болници.

COVID-19 у нас: 866 нови случая за денонощие

Това пише на своята страница във Фейсбук заместник-кметът по финанси и здравеопазване на Столична община Дончо Барбалов.

"Основание за писмото ми е влошаването на епидемичната ситуация в София, която вече е в жълтата зона на заболеваемостта от COVID-19. Отговорността на всеки от нас към собственото и на близките ни здраве изисква да правим всичко необходимо за ограничаване на разпространението на коронавируса. Само така може да се избегне преживяването на нов локдаун и блокаж на икономическия и социален живот", пише Барбалов.

Възрастното население у нас е най-активно при поставянето на втори бустер срещу COVID-19

Според него навременната диагностика от лекар и адекватното лечение още при първи симптоми на заболяването могат да предотвратят тежките последици от вируса. "В това са убедени специалистите по заразни болести, които натрупаха значителен опит с COVID-19 през последните три години", допълва Дончо Барбалов.
БТА