Пожар избухна в жилищна сграда в столичния квартал "Бъкстон", съобщиха от СДВР.  Покривът на сградата бе обхванат от пламъци, към момента гасенето все още продължава от екипи на пожарната.
 

Павлово пожар
Десислава Григорова

Няма пострадали хора, всички обитатели на блока са го напуснали своевременно. Кадри в социалните мрежи показаха как е над кооперацията се издигаше гъст бял дим. "Пожарната дойде 2-3 минути след обаждането", споделят свидетели.

След 16 часа пожарът бе напълно изгасен.

Павлово пожар
Десислава Григорова

На някои места е прегоряло на жилищни помещения на долния етаж под покрива. От водата, която сме използвали за гасене има поражения на жилищата на долния етаж, заяви старши инспектор Емил Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Павлово пожар
Десислава Григорова


“Електрическото захранване на сградата е спряно, разследване ще установи причините за пожара”, обясни пожарникарят.

Той каза, че конструкцията на покрива е била много сложна за гасене, защото е стоманобетонна с дървен обков, освен това е и стръмна. “Успяхме да се справим без поражения на долните жилища”, подчерта той.

“На последния етаж на блока има два мезонета и хората се бяха евакуирани”, посочи той и добави, че поради конструкцията на блока, опасността за живущите на долните етажи е била малко, но и те са се евакуирали.

Живущите в блока разказаха, че не знаят каква е причината за пожара и очакват комисия, която да каже на каква стойност възлизат пораженията. Някои изразиха притеснение, защото зимният сезон е близо.