/ ThinkStock/Getty Images
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена за палеж заведение ресторант, като пожарът е представлявал опасност за живота на други хора и е било възможно той да се разпростре и върху други имоти, съобщиха от обвинението.

Според обвинителния акт на 25 април 2019 г. около 03:00 часа в съучастие като съизвършители обвиняемата и обвиняемият запалили ресторант в центъра на столицата.

Разследват опит за палеж на частен дом в Монтанско

Те влезли в складовото помещение, преместили различни предмети и запалили един от тях. В резултат цялото обзавеждане и оборудване в лятната градина било унищожено.

Всички прозорци били счупени. Дървената конструкция, дървените маси и столове били силно овъглени. Запаленото имущество е със значителна стойност - 32 158,96 лв.

Фактическата обстановка е установена въз основа на събраните в хода на разследването доказателства чрез оглед на местопроизшествие, протокол за доброволно предаване, разпити на свидетели, други писмени доказателствени материали, пожаротехническа експертиза, видеотехническа експертиза, оценителна експертиза, лицево-идентификационна и допълнителна лицево-идентификационна експертиза, комплексни съдебно-психиатрични и психологични експертизи.

Обвиняемите са осъждани - на 24 и 40 години.