Полицай от 8 РУ е бил арестуван, след като предизвикал катастрофа в столичния квартал „Дружба”. Служителят на МВР е самокатастрофирал, съобщи NOVA.

Пристигналият на място екип на полицията му направил тест за наркотици, който се оказал положителен. Служителят е отказал тест за алкохол.

Случаят е от 9 октомври вечерта. След като е повикан да работи извънредно заради протестите, полицаят тръгва с лекия си автомобил сам. На завой в квартала обаче удря кола и бяга от местопроизшествието. След това отива пред районното, където леко удря още две коли. 

На мястото на катастрофата отива негов приятел, който заявява, че е карал колата. Шофьорът на единия ударен автомобил обаче твърди, че не този човек е блъснал автомобила му. 

Два часа по-късно на мястото се връща самият полицай и признава вината си. Отказва тест за алкохол, но се съгласява за наркотици и дава положителна проба. Тестът е отчел наличие на амфетамин. 

Арестуваха дрогиран полицай, предизвикал катастрофа в София

Потърпевшият шофьор обаче подозира, че случаят ще се потули.

“В протокола ми пише, че ПТП-то е станало в 9 часа. Няма как да е станало тогава, защото аз още бях на работа, пътувам от работа с този автомобил. Аз трябва да съм бил вътре в колата като е станало, ако е станало в 9 часа. А аз не съм бил. Това е станало след 9 и половина като съм се прибрал. Но никой не казва точния час. От там излизам с убеждение, че искат да го прикрият”, разказа Динев.

Мъжът твърди, че заради всички скандални случаи в последно време, вече няма доверие в органите на реда. 

Поради невъзможност на семейството да поправи колата, тя остава разбита и паркирана, там където е била блъсната. Динев споделя, че застраховката няма да може да покрие щетите и се чувства в безизходица. 

Да ми купи нов автомобил господинът, който ми е ударил колата, за това настоявам и явно ще се съдим. Или този да покрие щетите, или да ми купи нов, защото ми връзва ръцете отвсякъде. Без кола съм заникъде”, заяви потърпевшият.

Вчера от прокуратурата привлякоха полицая към наказателна отговорност. Предстои да се поиска и мярка за постоянно задържане под стража.

Полицейският служител е на 32 години, с 10 години стаж в МВР. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да му предяви обвинение. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание „лишаване от свобода”, съобщават от прокуратурата.
NOVA