/ iStock/Getty Images
Пороен дъжд, придружен с гръмотевична буря и силен вятър, валя в София през целия следобед.

23 л/кв. м са отчетените количества валежи за времето от 15:00 до 18:00 ч. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Валежите са отчетени в кв. „Младост“.
 
 

15:15 ч. - Графа и Солунска.

Публикувахте от Sofia in Details в Понеделник, 24 юни 2019 г.

Мълния падна върху трафопост на бул. „Константин Величков“ и ул. „Цар Симеон“ и го запали, съобщиха от пресцентъра на МВР. При пожара няма пострадали.

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са отреагирали до момента на сигнали за завирявания от наноси и листна маса, както и за паднали клони в града, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екипите са изпомпвали вода от ул. „Кумата“ и в зоната при професионална гимназия „А. С. Попов“. През нощта в готовност ще останат шест екипа.
 
През днешния ден Столичната пожарна се е отзовала на 42 сигнала за завирявания, паднали клони и къси съединения в ел. табла на интернет доставчици и други.
 
Имало е и сигнали за наводнени улици и подлези.


Опасно време и във вторник: Поройни дъждове, гръмотевични бури и градушки

дъжд
БГНЕС


Наблюдават се критичните места на реките и нивата на язовирите в столицата.

Към момента нивата на реките са слабо повишени, оттичат се безпрепятствено и няма опасност от разливи.

Водни количества от язовирите Суходол 2, Мрамор и Мърчаево се изпускат контролирано. Градският транспорт изпълнява маршрутите си.


 
 
Солунски плавателен канал

Честита да ни е ремонтираната ул. Солунска. Барабар с линейните ѝ отводнителни, вградени в самите бордюри. Всичко е #HUBAVO #СпасиСофия #АдмиралФандъкова

Публикувахте от Спаси София в Понеделник, 24 юни 2019 г.

Бурята и гръмотевиците са причинили проблеми с електрозахранването в кв. „Люлин“, Банкя и село Железница. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ Разпределение. В резултат на бурята и гръмотевиците в София е имало изключвания на тока по периферията на града. Екипи на ЧЕЗ ще направят изследвания, за да се установи дали някъде има повреда.

За днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) информират, че има валежи и гръмотевични бури в страната. Има и условия за градушки. Сумарните количества валеж за денонощието на места ще са до 30-35 литра на квадратен метър, локално и може и повече, прогнозират синоптиците.