Пореден протест „на кафе” пред Парламента
Пореден протест „на кафе” пред Парламента / снимка: БГНЕС
Пореден протест „на кафе” пред Парламента
65412
Пореден протест „на кафе” пред Парламента
  • Пореден протест „на кафе” пред Парламента

Около 70 души се събраха „На кафе" пред Народното събрание рано тази сутрин. Въпреки отсъствието на депутатите протестиращите настояваха за оставката на правителството и 42-то народно събрание. До блокиране на движението не се стигна, с изключение на няколкоминутното шествие на група колоездачи, които спряха движението в едната лента.

„Като им започнеш назначенията, които са скандални. Те се лутат, лутат се да ни замажат очите с някакви временни на майките. Ето, самият вид на протестите, идват толкова майки с колички. Не това е проблемът. Проблемът е в бъдещето, в сигурността, в надеждата и в във вярата, че те ще служат на народа", каза една от жените, протестиращи там.

Поредният протест „На кафе" пред парламента събра недоволни от сегашното управление, сред които и група колоездачи. Хората отново изпиха сутрешното си кафе, подарено от организаторите на висящото кафе.

До паметника на Цар Освободител продължава да стои палатковият лагер на протестиращите. А част от лагеруващите се нагостиха със специално омесен хляб, символ на исканията за оставка на правителството.

За него разказа Мария Стоева: „Това е инициатива за поддържане на палатковия лагер и протестиращите, които остават по цяла нощ. В същото време е и опит за обръщане на вниманието към традициите, защото това е хляб, който е направен с квас и хляб, който може да издържи повече от месец и да се яде. Направен е на дървени въглища с много мерак, любов и желание и е замесен с продукти, които са докарали тук хора, които подкрепят протеста и искат по някакъв начин да помогнат".

Протестиращите подготвят нова целодневна блокада на парламента, която ще бъде на 18-ти юли, деня, в който ще отбележим 176 години от рождението на Васил Левски.