Нови незаконни постройки са се появили в столичния квартал „Захарна фабрика”, предава NOVA.

За това сигнализираха хора, които живеят в района. За пореден път те ще подадат сигнали до всички отговорни институции. Преди години част от постройките там бяха съборени, а  административният адрес, на който хората се водеха, че живеят по лична карта, беше заличен.

Христина Янкулова, която живее в района, твърди, че няма човек, който да може да влезе в новосформиралата се махала. „Това е едно от най-агресивните гета в София и ние го заобикаляме много от далеч”, каза още тя.

По думите на жителите на квартала те са подлагани непрестанно на нападение с цел грабеж. Оплакват се и от това, че заради силната музика не могат дори да отварят прозорците на жилищата си. „Въздухът е отвратителен, горят се кабели, боклуци, пластмаса”, допълни Христина Янкулова.

Иван Божилов е кмет на район "Илинден". По думите му през 2017 и 2018 година са премахнати над 2/3 от незаконните постройки в региона. „По наша вътрешна информация има някъде от порядъка на 200 човека, а тези, които останаха, когато събаряхме гетото, бяха не повече от 80”, обясни кметът.
nova.bg