/ Георги Димитров
Софийският градски съд остави под домашен арест Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на фиктивни погребения и кремация.

Мъжът беше задържан, след като преди няколко месеца в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души. Те били погребани извън гробове. За един от тях прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито наследници платили 1000 лева за кремация. Тялото обаче не е било кремирано.

Преди дни районният съд определи парична гаранция от 10 000 лева за Енев. Прокуратурата не бе съгласна, а Енев посочи, че не може да плати тази сума и искаше подписка.

Откриха още незаконно погребани тела край Клисура

С окончателното си решение от днес градският съд го остави под домашен арест.

В съдебната зала стана известно, че Енев има ново обвинение за измама на повече лица при продължавано престъпление. Според съда задържането му под домашен арест не надвишава разумната продължителност .

Магистратите бяха на мнение, че ако не е под домашен арест, Енев може да извърши ново престъпление. Съдиите мотивираха това с материалите по делото, като посочиха, че Янев е лице, "лишено от морални задръжки".
 
БТА