Почистиха 54 столични подлеза
Почистиха 54 столични подлеза / снимка: БГНЕС, архив
Почистиха 54 столични подлеза
32334
Почистиха 54 столични подлеза
  • Почистиха 54 столични подлеза

Общо 54 подлеза са били почистени през изминалите почивни дни, когато официално започна работата по метенето на пешеходните подлези в София. Това каза за Дарик Петър Николов, началник отдел „Контрол по опазване на околната среда" в Столичния инспекторат.

"Като казвам почистване, разбирайте изметени. Ние възложихме ръчно метене на подлезите, събиране и извозване на битовите отпадъци от уличните кошчета. Там, където има възможност, ще извършим дейността машинно миене. Предстои да изготвим зимните оперативни планове, които влизат в сила от 1 ноември до 31 март. В тях също ще бъдат включени поддържането и почистването на подлезите", добави още Петър Николов.

Освен ръчното метене са били изхвърлени и битовите отпадъци, насъбрани там, каза още той и допълни, че занапред поддръжката на чистотата в подлезите ще се случва регулярно. „В зависимост от това колко е потокът от хора, някои, които са по-малко използваеми, ще се чистят един път седмично, други - два пъти, трети - три пъти и т.н. Това нещо се преценява за всеки подлез поотделно", обясни той.

"Миналата година наши специалисти направиха обследване на всички подлези и направихме регистрация - общо 70 пешеходни подлеза. Сега се уточнява чия е тази собственост, как ще се подхожда с тези, които се охраняваха от „Егида". Масирано започнахме почистване на основните подлези на София.