/ / ThinkStock/Getty Images
Пиян шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в София
97620
Пиян шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в София
  • Пиян шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в София
Пиян шофьор блъсна 15-годишно момиче на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал днес по обяд на бул. „Дондуков” в района на Първа английска гимназия. Детето е пресичало със своя съученичка, когато е блъснато от джип Мерцедес”. В опит да избегне удара шофьорът е блъснал и кола от насрещната лента. Детето е откарано в „Пирогов” със съмнения за счупена ръка. Шофьорът е останал на място, а първоначалната му алкохолна проба е положителна.

Блъснаха жена и дете на пешеходна пътека
 
Инцидентът е станал малко след 13:30 ч. днес на пешеходна пътека в района на Първа английска гимназия. Зебрата е обозначена, включително и със светофар. Шофьор спрял и дал предимство на две пресичащи деца. Джип „Мерцедес” от насрещната лента обаче не спрял навреме и блъснал едното 15-годишно момиче, разказа класният ръководител на децата Наталия Кирякова:
 
„Аз бях съвсем наблизо и ми звънят от дирекцията, че моя ученичка е бутната на пешеходната. Излизам и виждам тези две коли, които се бяха завъртели след пешеходната,    но чувам, че момичето направо е изхвърчало. Другото дете, което е било с моята ученичка, има ожулване“.
 
Пострадалото дете е откарано в „Пирогов” с охлузвания и съмнения за счупена ръка.
 
Деян Бенински – другият шофьор, който спрял и дал предимство, разказа, че децата вървели бавно и не са изскочили на пътя:
 
„Аз бях спрял на пешеходната пътека, за да минат децата. Този дойде отсреща, опита се явно да избегне детето на пешеходната пътека и се спря в мен. Децата ходеха бавно“, посочи той.

Блъснаха 13-годишно дете на пешеходна пътека в Смолян
 
Първоначалната алкохолна проба на шофьора на мерцедеса е показала над позволените 0,5 промила алкохол. Предстои да му бъде взета и кръвна проба. В зависимост от състоянието на момичето, водачът може да бъде задържан.