Отвориха ледената пързалка в парк Възраждане
Отвориха ледената пързалка в парк Възраждане / БГНЕС, архив
Отвориха ледената пързалка в парк "Възраждане"
91673
Отвориха ледената пързалка в парк "Възраждане"
  • Отвориха ледената пързалка в парк "Възраждане"

Ледената пързалка в столичния парк "Възраждане" вече е отворена за посетители. Съоръжението работи от 8.30 до 22.30 ч., а през първия час от деня децата от софийските училища могат да се пързалят безплатно, посочи кметът на града Йорданка Фандъкова.

Освен кънки на лед в спортния комплекс на парка могат да се играят футбол и тенис на корт. Директорът на "Спортна София Зона Б-5" Бойко Додов коментира, че близо 500 души ежедневно преминават през комплекса.

Зимата е предпочитана от любителите на снежните спортове. От днес столичани ще могат да посещават ледената пързалка в парк "Възраждане". Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че така повече хора ще могат да спортуват.

"Тази година вече има възможност по-рано да бъде открита и да работи докато времето позволи. Добре дошли са всички. Сутрин между 8.30 и 9.30 ч. по традиция е безплатно за деца от общинските училища и детските градини", покани градоначалникът.

Освен кънки на лед, в спортния комплекс могат да се играят още футбол и тенис, посочи директорът Бойко Додов.

"Всички футболни игрища и в този момент са ангажирани Това е практика, особено в пиковите часове. Разполагаме и с три корта, с чудесно съоръжение с осем тенис маси. Събота и неделя хората са повече, но не по-малко от 500 души дневно посещават комплекса", отчете той.

В края на седмицата ледената пързалка на езерото "Ариана" в София също ще бъде отворена.