Преди да се стигне до заканата, обвиняемият е изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“ в затвор за опит за изнасилване на жената през 2018 г.
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден мъж на затвор за закана с убийство към жена в София, съобщиха от обвинението.

На 20 декември 2021 г. пред входна врата на апартамент, обвиняемиятсе заканил с убийство на жената с думите: „Излизай, ще те убия. Отвори, ще те убия, ще те разпоря“.

Преди да се стигне до заканата, обвиняемият е изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“ в затвор по обвинение на Софийска районна прокуратура за опит за изнасилване на жената през 2018 г.

Задържаха мъж, пребил жена си

След като изтърпял ефективна присъда и излязъл от затвора, той е отишъл на адреса на жената и ѝ се заканил с убийство. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на мъжа.

Състав на Софийски районен съд го е признал за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 6 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня