Откриват ремонтирания надлез на ул. Черковна
Откриват ремонтирания надлез на ул. Черковна / снимка: Sofia Photo Agency, архив

1,44 млн. лева е струвал ремонта на надлеза на ул. "Черковна" в София, съобщава Столична община. Средствата са осигурени от Столичният общински приватизационен фонд.

Реконструкцията на мостовото съоръжение продължи три месеца - от 22 юли до 21 октомври 2009 г. Извършено е саниране на връхната конструкция, изпълнение на хидроизолация, полагане на два пласта асфалтобетон, монтаж на 150 м парапет, 150 м еластична ограда и предпазна мрежа в зоната на жп линиите, направа на улично осветление и други.

Преди ремонта и на двете части от надлеза имаше повреди по конструкцията, пътната настилка и другите му елементи. Старата част на съоръжението беше в изключително лошо състояние. Мостът не е бил ремонтиран и поддържан, с изключение на преасфалтиране. От повредените корнизни елементи падаха бетонови парчета, което наложи поставяне на предпазна мрежа, която беше временно решение.

В състоянието си преди ремонта, съоръжението създаваше реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия и криеше опасности за преминаващите пешеходци.