/ iStock/Getty Images
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са осъдени трима мъже за взломна кражба на вещи и машини на стойност 5779 лева.

За времето от 18,00 часа на 06.03.2021 г. до 11,15 часа на 07.03.2021 г. от складови помещения в кв. „Орландовци“ в София, чрез разрушаване на катинари, с които са били заключени помещенията, обвиняемите С.М., А.М. и В.М. влезли и откраднали 3 храстосреза, 4 моторни косачки, резачка, комбо система и две листосъбирачки на обща стойност 3821 лева от М.С. Те взели също два велосипеда, електрожен, винтоверт, флекс, виброшлайф, циркуляр, моторна косачка на стойност 1958 лева от владението на В.К.

След това обвиняемите продали откраднатите вещи за 1300 лева, съобщават от прокуратурата.  

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат тримата обвиняеми за автори на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемите за виновни по повдигнатото им обвинение като наложи на А.М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 4 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим, на В.М. наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим, а на С.М. наложи наказание 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено за срок от 4 години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.