/ БГНЕС
Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с "личен почетен знак - златен" и 1500 лева за "проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества".

Апелативният прокурор на София подаде оставка

По негово искане, Димов напуска и съдебната система. 

Преди гласуването той прочете обръщение прокурорите, в което обяснява причината за оставката си. 

"Причината е, че здравословното ми състояние се влоши много през последните месеци, главно заради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше гордост и удоволствие бъда ваш колега и част от съдебната система. Желая ви здраве, сила и да продължите да се борите с несправедливостта", каза Димов. 

Съдебните кадровици отложиха решението си дали да възстановят като следовател бившия член на Съдебния инспекторат Александър Мумджиев. Той се разследва за непристойни действия във Враца, а според районния прокурор на града поведението му от преди седмица в местен хотел е в противоречие с Етичния кодекс на магистрата и затова той не притежава качествата да изпълнява длъжността "следовател". Преди да вземат окончателното си решение, членовете на Прокурорската колегия ще изслушат Мумджиев. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР