/ IStock
По искане на Софийска градска прокуратура, Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемата - на 40 г. за извършено от нея престъпление - причинила след употреба на алкохол смърт на шофьор, съобщиха от обвинението.

Арест за шофьорката на „Порше“ заради мелето със загинал на Околовръстното

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17 декември, около 22:50 часа в София при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, движейки се по ул.”Бойчо Бойчев” в посока от бул. “Президент Линкълн“ към ул. „Суходолска“, в района на №83, нарушила правилата за движение по ЗДвП, като при платното за движение с две пътни ленти, навлязла  в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и реализирала пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил.

В резултат на това тя по непредпазливост е причинила смъртта на водача на фолксвагена, както и средна телесна повреда на пътника в него. Водачката на лекия автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”,  тя е извършила престъплението в пияно състояние.

Катастрофа между джип и лека кола уби пътник и рани двама в столицата

Разследването по досъдебното производство продължава. Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор на Република България Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.