/ / iStock/Getty Images
Състав на Софийския окръжен съд е уважил искането на Софийска окръжна прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, привлечен към наказателна отговорност за катастрофа със загинал, съобщиха от обвинението.

На 4 март, обвиняемият управлявал лек автомобил по второкласен път в посока от село Врачеш, Софийска област, към Ботевград. Водачът първоначално предприел изпреварване на движещите се пред него МПС, но се върнал в неговата лента.

Човек загина при катастрофа на пътя Ботевград - Врачеш

Последвал удар на колата му в крайпътно дърво.
В резултат на сблъсъка загинал пътуващия с него мъж. По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

При тестването му за употреба на алкохол, е било установено наличие на 3 промила в кръвта му. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът е бил задържан за срок до 72 часа.

На този етап от разследването са извършени оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, назначени са експертизи. От направена справка за съдимост е видно, че обвиняемият е многократно осъждан, в това число за шофиране в нетрезво състояние.