/ ThinkStock/Getty Images
Ученици от 1 до 4 клас на Националното средно училище „София” в кв. „Овча купел 1” са с диария и оплаквания от болки в корема, след като вчера са яли боб в стола на училището, съобщава БГНЕС. Храната се доставя от кетъринг фирма, а не се готви на място.  
 
По думите на заместник-директора на училището Теодора Апостолова кетъринговата фирма е дала от вчерашната храна за проба за изследване в лаборатория.
 
„Вчера в стола са се хранили 335 деца, от които едва около 20 деца са се оплакали от болка в корема. Родителите на три-четири деца вече са направили бактериологични изследвания, резултатите от които показват, че не става дума за натравяне, а за вирус. Осем са децата, които са имали диария през нощта, а четири са с главоболие”, уточни Апостолова.
 
Столичната регионална здравна инспекция е сезирана, заявиха от Министерството на образованието. Ще бъде сигнализирана и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Двете институции трябва да установят дали неразположението на децата е в резултат на консумираната храна или вирус.
БГНЕС