Организират протест срещу „Топлофикация-София”
Организират протест срещу „Топлофикация-София” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Днес ще има пореден протест срещу столичната „Топлофикация”. Събитието е организирано в социалната мрежа Facebook и е предвидено за днес в 9.30 ч. пред сградата на Столична община на ул. „Московска”.

Опасенията са, че отдаването на концесия на „Топлофикация” ще оскъпи още парното - по подобие на „Софийска вода”, обясни една от недоволните. Стоян Грозданов заяви, че столичната Топлофикация е извършила над 400 нарушения.

Друг от организаторите добави, че гражданите толкова много са обеднели, че няма как да си позволят да ползват услугите на Топлофикация. Той изрази възмущението си от липсата на индивидуални договори. Недоволните искат само едно - да се спазва законът!

Организаторите призовават хората да носят свещичка и некролог: „Бог да прости Топлофикация София, която живи ни погреба, със сметките, които ни изпраща”.

Миналата седмица топлофикациите и енергодружествата обявиха плановете си за драстично поскъпване на цената на тока и на парното от юли. Тогава председателят на държавния регулатор Иван Иванов заяви, че това са искания, а дали ще бъдат удовлетворени и в какъв размер, комисията ще решава до два месеца.