Определиха местата за предизборни агитационни материали
Определиха местата за предизборни агитационни материали / Sofia Photo Agency

Предизборни агитационни материали да се поставят само на определените за целта места. Това гласи нареждане на изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков. Заповедта е издадена във връзка с предстоящите частични избори за кмет на район „Илинден" и кмет на Балша, район „Нови Искър". Местата, на които могат да се поставят агитационните материали като плакати, обръщения, реклами, афиши и други, са определени от районите администрации.

Изрично се забранява поставянето на такива материали върху сгради и имоти - публична, държавна или общинска собственост, на и в превозни средства на общинския транспорт, на трафопостове, ел. касети, паметници, постоянни огради, дървета и трайни съоръжения. Агитационни материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини, но само с разрешение на собственика или управителя на имота, като на витрините поставянето да бъде от вътрешната им страна.

Партиите, коалициите и инициативните комитети се задължават да премахнат поставените от тях агитационни материали в срок от три дни след датата на произвеждане на частичните избори, се казва още в кметската заповед.

Местата, на които се разрешава поставяне на агитационни материали в Район "Илинден" са информационни табла, намиращи се в:
ж. к. "Света Троица" на ул. "Цар Симеон", до източната страна на бл. 204
ж .к. "Света Троица" на ул. "Цар Симеон", до западната страна на бл. 204
ж.к. "Света Троица" на ул. "Цар Симеон", до бл. 323
ж.к. "Света Троица", пред читалище „Г. С. Раковски"
пред сградата на Район "Илинден"
бул. "Сливница" - спирка "Оряхово", посока центъра
до главния вход на Дома па ветераните и културата в ж. к. "Захарна фабрика"
последната спирка на трамвай № 3 на ул. "Хайдут Сидер"
пред Читалище "Роден край1' - кв. "Гевгелийски"
Мястото за поставяне на агитационни материали в село Балша е на площада на центъра - Бетонен цилиндър.