/ iStock/Getty Images
От 0:00 до 4:00 часа през нощта на 19-ти и 20-ти октомври - вторник и сряда ще бъде ограничено движението в двете посоки от 30-ти до 47-ми км на АМ „Хемус“ поради обособяване на напречни връзки между двете тръби на тунел „Ечемишка“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Важно за шофьорите: Ограничават движението в участък на АМ „Хемус“

За да не се затруднява трафикът, предвидените дейности в съоръжението ще се извършват през нощта, като движението ще преминава по обходен маршрут по път I-1 Ботевград-София, както следва:
 
Автомобилите, пътуващи в посока Варна, ще бъдат отклонявани от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км по път I-1 София-Ботевград до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, където отново ще се включват в магистралата.

Автомобилите, пътуващи за София ще се пренасочват от п.в. „Ботевград“ при 47-ми км по път II-17 и път I-1 София-Ботевград до пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“.

Ограничават движението в участък на АМ „Хемус“

Пътуващите по направлението Видин-Враца-София се насочват от кръстовището на път II-17 - при км 0 с път I-1/при км 192, продължават по път I-1 София-Ботевград. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.