/ iStock/Getty Images
Повдигнаха обвинение на шофьор без книжка, причинил смърт по непредпазливост при катастрофа в село Долни Богров, съобщиха от Софийска градска прокуратура. 

47-годишният В.Т. е задържан за срок до 72 часа.

Катастрофата е станала на 10.09.2022 г. около 23:30 ч. в с. Долни Богров. Тогава при управление на лек автомобил, В. Т. нарушил правилата за движение по пътищата. Той изгубил контрол над автомобила си заради несъобразена със състоянието на пътя и атмосферните условия скорост. Шофьорът самокатастрофирал и се блъснал последователно в 6 бр. бетонни предпазни топки на тротоара и в железобетонен стълб, с което по непредпазливост причинил смъртта на пътника в автомобила 51-годишния А. А., който починал „на място“.

Шофьор загина след катастрофа в Ботевградско

Обвиняемият управлявал автомобила без да има свидетелството му за управление на моторно превозно средство, книжката му е била отнета на 17.12.2012 г. Лекият автомобил, който управлявал обвиняемият, е собственост на 22-годишния Д. Т. и е бил иззет като веществено доказателство при огледа на местопроизшествие.

Предстои да бъде взето решение от СГП относно внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.
Прокуратура на Република България