Общината отпусна 300 000 лева за аварийни ремонти след градушките
Общината отпусна 300 000 лева за аварийни ремонти след градушките / снимка: БГНЕС, архив
Общината отпусна 300 000 лева за аварийни ремонти след градушките
74305
Общината отпусна 300 000 лева за аварийни ремонти след градушките
  • Общината отпусна 300 000 лева за аварийни ремонти след градушките

300 000 лева са били отпуснати за аварийни ремонти след градушките от Столичната община. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на дигата на Лесновска река. По думите й средствата ще бъдат изхарчени за поправяне на щетите в училища и детски градини.

„От вчера дадох разпореждане да бъдат отделени средства от резерва, който имам аз за реакция при кризи, да се насочат към районите, които имаха най-много щети от градушките. Около 300 000 лева ще дадем за аварийни ремонти на детски градини на територията на девет столични района, които бяха пострадали и около 200 000 лева от аварийните ремонти за училищата ще отидат за това”, каза кметът.

12 доброволци от звеното на Столичната община са в град Мизия от вчера и ще помагат на пострадалите от бедствието, посочи още кметът Фандъкова. Изпратени са и инженери, които ще правят огледи на място, заяви още тя.

„От вчера 12 доброволци от звеното на Столична община, доброволното формирование, работят в Мизия. Ние още от първия ден изпратихме екипи там. По молба на кмета на Мизия вчера изпратихме тези доброволци, изпратихме и екипи с инженери конструктори, които правят огледи на място. Всички те са на разположение на кмета, за да помогнат с каквото можем”, уточни тя.

Над 50 км реки, които са на отговорността на Столична община, се почистват, заяви Фандъкова.