Крадецът се оказа стар познайник на полицията
Антон Русинов е таксиметров шофьор от над 10 години. На 24 октомври през нощта качил в колата си момче, което искало да прибере леля си от болница, съобщава NOVA.

Разследват нагла кражба от паркиран автомобил

След като закарал клиента си до лечебното заведение обаче, шофьорът се оказал без смартфон и с неплатена сметка за превоз, след като закарал момчето до болница в София. Човекът е разпознал крадеца, който се оказва стар познайник на полицията.

“Трябвало леля му да бъде в белодробното отделение. Оказа се, че не е там. Влизаме вътре в Медицинска академия, обикаляме двора, за да я търсим”, разказва таксиметровият шофьор.

Задържаха 30-годишен хасковлия за кражба

Не откриват лелята отвън, затова момчето влиза в Спешното, където по думите на персонала се държал неадекватно - буйствал, тропал по вратата и си излязъл. След това младежът отново се качил в таксито и поискал телефона на шофьора.

„Каза: „Падна ми батерията на телефона, дай ми твоя да звънна" и аз му го дадох. Пита някой „Къде си?”, при което се усетих, че ще избяга. Слязох след него, но той избяга”, разказва  потърпевшият таксиметров шофьор. Той не успява да догони крадеца, но се сеща, че е гледал репортаж със същия човек по телевизията, в който момчето признава, че е откраднал телевизор.

Мъж се специализира в кражбата на акумулатори

„Мотивът ми е да покажем на българите колко смешен народ сме, защото някои крадат за над 100 000 лв. и не ги вкарват в затвора, а мен искат да ме вкарат в затвора за сума от 100 лв.”, казва тогава Емилиян Йорданов.

След кражбата, той заплашва и човека, чиито апартамент е ограбил. Емилиян е с богато криминално минало. Хващан е за кражби, грабежи, обсебване, както и за друг случай, при който не е платил сметката си в такси.

„Телефонът за мен е много ценен, защото там, освен че има лична информация за мен и за други хора, има документи, имам си жалби до прокуратурата, номера на преписки”, споделя  Антон Русинов. 

Ако се докаже престъплението, законът предвижда наказание от една до шест години затвор.
nova.bg