Нови тапи и големи промени в движението в София
Нови тапи и големи промени в движението в София / БГНЕС, архив
Нови тапи и големи промени в движението в София от утре
85321
Нови тапи и големи промени в движението в София от утре
Нови тапи и големи промени в движението в София от утре
  • Нови тапи и големи промени в движението в София от утре
  • Нови тапи и големи промени в движението в София от утре

Нови тапи и големи промени в движението в София очакват столичани от утре. Близо година и половина жителите на столичните квартали "Красно село", "Витоша" и "Овча Купел" ще минават през ежедневни задръствания заради строителството на третия лъч от метрото.

От тази нощ за движение ще бъдат затворени части от улица "Житница" и булевард "Гоце Делчев".

Затварят локалното на Цариградско шосе за ремонт

Промени ще има и в движението на градския транспорт, който обслужва района.

От следващата седмица се затваря изцяло възлова част от бул. „Патриарх Евтимий", а движението по бул. „Васил Левски" и тунела на НДК ще бъде двупосочно.

Започват драстичните промени в движението заради строителството на новия метролъч. Ресорният зам.-кмет Любомир Христов обясни, че се затваря районът около бул. "Гоце Делчев" - от бул. "Цар Борис III" до улица "Княгиня Климентина" и от ул. "Житница" до ул. "Кюстенджа".

Затварят още три участъка в София заради строежа на метрото

Промени ще има и в движението на автобусни линии 73, 83, 102. А ето и какви са възможностите за предвижване по думите на Христов:

"Бул. Мушанов, бул. "Овча купел", Околовръстния път на София за тези, които се движат в западна посока, а хората от страната на "Гоце Делчев" - съответно бул. "Стефан Тошев", бул. "Каблешков", бул. "Гешов".

Ако жителите на засегнатите квартали "Красно село", "Витоша" и "Овча Купел" не слязат от колите си и не използват градския транспорт, то задръстванията са гарантирани, стана ясно от думите на зам.-кмета:

"Градският транспорт е добър вариант, поради факта, че ако бъде запазен броят на автомобилите, които минават през участъка, имайки предвид намалената инфраструктура, намаленият пропускателен капацитет, със сигурност времето за пътуване ще се увеличи".

Другото ключово блокиране, което ще посрещне столичани от 27-и март, е затварянето на част от бул. „Патриарх Евтимий". Бул. „Васил Левски" става двупосочен, а ето и какви са алтернативите според зам.-кмета Любомир Христов:

"От ъгъла на "Васил Левски" до "6-ти септември" и съответно другият етап е от ъгъла на бул. "Витоша" до "Княз Борис I". И останалите участъци - от "6-ти септември" до "Витошка" и от "Княз Борис I" до бул. "Христо Ботев", ще бъдат отворени за движение за хората, които живеят в този район".

Поради въвеждането на двупосочно движение по бул. "Васил Левски" - от кръстовището му с "Патриарх Евтимий" до Раковска и по бул. "Ген. М. Д Скобелев" до кръстовището при Петте кьошета, се закриват 100 места за платено паркиране. Нови паркоместа обаче се откриват в участъка от Попа до бул. "Христо Ботев".