Нова полицейска операция в столицата
Нова полицейска операция в столицата / cнимкa: Sofia Photo Agency

Тази нощ столичните полицаи проведоха поредната операция на територията на София за контрол над спазването на обществения ред. Служителите на реда са предприели действия за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, установяване на лица от криминалния контингент, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и лица, обявени за издирване.

Проверявани са и автомобилите, паркирани в близост до обектите, относно изпълнение разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Предмет на проверката е и спазване на режима на работа и работното време в заведенията, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим. В акцията са участвали служители на Първо, Четвърто и Девето РУ, отдел "Пътна полиция"-СДВР, както и представители на Националната агенция по приходите.

В хода на операцията са проверени 10 увеселителни заведения и 204 посетители, един от които криминално проявен. След 22.00 ч. в питейните заведения не са установени малолетни и непълнолетни без придружител. При проверка на клуб на ул. "Г.С. Раковски" служителите на НАП са съставили два констативни протокола за нередовно водене на счетоводната книга и неотчетени продажби. Акт за липса на схеми за евакуация е съставен от РСПБС, а от ХЕИ на бармана на заведението е съставен акт за пушене на работното място.

По Закона за движение по пътищата са съставени девет акта за установяване на административно нарушение, седем от които за алкохол и два за неправилно паркиране. За същото нарушение са наложени и 11 глоби по фиш. Принудително са репатрирани 29 автомобила - 16 от територията на "Студентски град" и 13 от централната градска част.