/ пресцентър, МВР
Нова акция на службите срещу незаконен таксиметров превоз на територията на София. Действията са осъществени във вторник на територията на столицата чрез използването на схемата „таен клиент“. В акцията участваха екипи на Икономическа полиция, ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Хванаха с „таен клиент“ незаконни таксиметрови превози (СНИМКИ/ВИДЕО)

Обект на действията бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници. Проверките бяха реализирани на две локации в столицата – аерогарата и паркинга на голяма търговска верига.

В единия случай бе установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма, двамата шофьори не издават платежни документи за предлаганата услуга, нямат и лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

Те са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. По случаите са образувани преписки.

Предвижда се операции като тази да продължат.